Een lofzang op lijstjes

door | jun 16, 2022 | Blog, Productiviteit, Werk | 0 Reacties

‘Als ik iets aan jou vraag, weet ik zeker dat het ook gebeurt.’

Blijkbaar kom ik over als iemand die zijn zaakjes op orde heeft 😊 Maar dat is zeker niet altijd zo geweest!

Vroeger maakte ik overal een potje van. Ik kwam te laat op afspraken, vergat verjaardagen en had geen flauw idee aan wie ik mijn aardrijkskundeboek had uitgeleend. Ik ontweek de leraren bij wie ik er slecht voor stond en moest mezelf forceren om ook maar iets gedaan te krijgen. Zodra een deadline in zicht kwam, ging ik in hyperfocus om zes weken werk in één avond af te maken. Om mezelf daarna te beloven dat ik het de volgende keer écht beter aan zou pakken.

Mijn redding? Lijstjes. ✍️

Het visueel maken van mijn to do’s helpt me enorm in het ordenen én prioriteren van mijn werkdag. Je hoofd is gemaakt om nieuwe dingen te bedenken, niet om alles te onthouden. Door al die losse taakjes op papier te zetten, schep je weer ruimte voor goede ideeën.

Ik begon met post-its en maakte al snel de overstap naar digitale tools. Tegenwoordig begin ik elke dag met koffie (zwart, graag) en Todoist Pro. Nieuwe verzoeken deel ik op in subtaken met een deadline. Zo zie ik precies wat ik die dag moet doen, van wie ik afhankelijk ben en wat van de kar dreigt te vallen. En is er iets klaar? Dan mag je het afvinken. Yes!

Kost dat? 15 minuten per dag, 4 euro per maand. Geen prijs voor een beetje rust in je hoofd.

En als ik je nog één tip mag geven: start altijd met de taak waar je het meest tegenop ziet. Eat that frog. Dan is die eerste overwinning alvast binnen en volgt de rest vanzelf.

Categorieën
Blog, Productiviteit, Werk

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *